Tulipas lunta

Yleisiä asioita keskustelusta

Tulipas lunta

ViestiKirjoittaja Saunu » 12.12.2017 17:14

Satanut koko päivän. Nyt on tiellä semmonen kerros ettei ole mitään mahkua päästä täältä kuin jalkapatikassa. Jalkapatikassa taas on mahdoton kuvitella menevänsä kuin postilaatikolle 400m päähän, tai ehkä naapuriin johon on 2km. Kauppaan sitten onkin jo 25 samaten kaikkiin muihin kenties tarpeellisiin paikkoihin.
Vaan ehkäpä tuo vielä piankin sulaa, jota en kyllä toivo. Taikka sitten sen joku jollakin vehkeellä tuuppaa tai lennättää sivummalle. Huomis ehtoolla pitäis päästä tuonne kylän joulujuhlaan ja loppuviikolla sen seitsemiin rientoihin joihin olen lupautunut talkoolaiseksi. Huh!
Saunu
 
Viestit: 19
Liittynyt: 21.11.2017 16:44

Re: Tulipas lunta

ViestiKirjoittaja ElliPee » 12.12.2017 18:36

Täällä etelässä on koko päivän satanut räntää tai peräti vettä kovan tuulen kera. Kävin iltapäivällä viemässä joulukortit postilaatikkoon ja kengät kastuivat perusteellisesti paksussa loskassa kahlattuani. Olisi pitänyt etsiä kumisaappaat jalkaan. Sää oli lannistanut ruokakaupan ovella päivystävän kerjäläisenkin, kun ei ollut paikalla. Vesisateessa olen usein nähnyt istuvan kahteen mustaan roskasäkkiin kääriytyneenä. Vaikka se jatkuva kerjääminen usein ärsyttääkin, niin eihän se mitään ihmisen elämää tuokaan ole. Toivoisin kovasti, että löytäisivät jonkin muun ratkaisun elantonsa hankkimiseen.
Ottaisin muuten hyvin mielelläni lunta tännekin, mutta eipä taida olla luvassa.
ElliPee
 
Viestit: 3
Liittynyt: 01.12.2017 09:08

Re: Tulipas lunta

ViestiKirjoittaja seidatar » 13.12.2017 20:37

Tuli tänne Lounais-Hämeeseenkin, n 100 km päähän Helsingistä.
Kävimme tänään maatilakaupassa n. 15 km päässä täältä. Matka oli oikein tunnelmallinen, oli niityllä lunta ja hiljaiset kadut... Puut olivat paksun lumikerroksen peittämiä ja lämpötila -4 astetta. Maisema kuin postikortissa.
Jossakin kauempana oli ollut lumisista puista johtuvia sähkökatkoja.
Nyt on Lihapullat paistettu (90 kpl), samoin tiikerikakut, niitä on kolme. Huomenna tulee pari kuutiota koivuhalkoja...
Tällaista elämää ja joulun odotusta täällä Hämeessä.
seidatar
seidatar
 
Viestit: 9
Liittynyt: 02.07.2017 18:11


Paluu Tervetuloa Feminettiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron